Demokratene tror fortsatt på flertall

Få dager før valget til Kongressen i USA ser det mørkt ut for Demokratene, men partiets leder tror fortsatt det er mulig å beholde flertallet.

President Barack Obama - Foto: Scanpix

- Jeg tror det blir jevnt. Vi har mye å gjøre, men jeg tror vi kan klare det, sa partileder Tim Caine til fjernsynskanalen ABC denne helgen.Demokratenes valgkampleder Chris Van Hollen sier på sin side til fjernsynskanalen CBS at han er sikker på at partiet vil beholde flertallet i Kongressen.Meningsmålinger forteller derimot en annen historie. Ifølge gjennomsnittsmålinger som er utarbeidet av nettstedet Real Clear Politics, ligger Republikanerne svært godt an til å få flertall i Representantenes hus, mens Demokratene trolig vil beholde flertallet i Senatet.Valget holdes den 2. november.