Fellesforbundet strammer inn livreima

Fellesforbundet må spare penger og tilbyr sine ansatte sluttpakker. Forbundet selger også sine feriesteder.

Arve Bakke i Fellesforbundet. Foto: Lise Åserud / SCANPIX .
Næringsliv
Forbundsledelsen og de ansatte har forhandlet fram tre ulike sluttpakker. Ifølge nettstedet Fri Fagbevegelse består pakkene enten av gavepensjon, studiestønad eller sluttvederlag. Forbundet har i dag 154 ansatte, sentralt og i distriktene.Sluttpakkeordningen ble vedtatt i forbundsstyret med 16 mot 10 stemmer. Mindretallet ville ha andre løsninger, fra utsettelse av nedbemanningen til etter landsmøtet i oktober neste år til endrede sluttpakker.I tillegg har forbundsstyre vedtatt å selge forbundets hytter på Hvaler og i Kragerø og melde seg ut av Norsk Folkeferie.En av årsakene til at Fellesforbundet må spare er tapet av nesten 10.000 medlemmer siden 2008, 9.000 av dem yrkesaktive.Fjorårets regnskap ble avsluttet med et driftsunderskudd på knappe 4 millioner kroner. I år ser driftsunderskuddet til å bli på 25 millioner kroner, skriver Fri Fagbevegelse.Fellesforbundet har rundt 152.000 medlemmer.