- Vi har allerede ventelister og en enorm pågang. Jeg tror en god del torghandlere og juletreselgere vi stå uten trær i år. Det går ikke en dag uten at jeg har to-tre nye henvendelser, sier daglig leder Ragnhild Foss Alsvik i Norsk Juletreservice til Nationen.- Markedet er umettelig. Vi får gode priser og kunne solgt langt, langt mer, sier hun.Ikke minst er eksportmarkedet enormt.- Over 30 prosent går til eksport. Det kunne vært mye mer, sier hun.Det samme bekrefter daglig leder Steinar Haugse i Norsk Pyntegrønt, juletrenæringens fagorganisasjon.- Vi kunne gjerne eksportert mange millioner trær om vi hadde hatt dem, sier Haugse.I 2006 var eksporten kun 25.500 trær. I år går rundt 70.000 ut av landet. De havner i Danmark, Tyskland, England, Østerrike og Sveits. Samtidig er importen redusert med 40 prosent siden 2003.På grunn av den strenge vinteren i fjor har det vært problemer for juletreprodusenter med skader på trær både i Norge og store juletreland i Europa.- Mange selgere er åpenbart fortvilet. De aner ikke hvor de skal få trær, sier Foss Alsvik.I fjor måtte folk i Oslo ut med 600 kroner for en to meter høy edelgran av topp kvalitet.