Gir ut bok med Muhammed-karikaturer

Cappelen Damm har kjøpt rettighetene til den omstridte boken «Tavshedens Tyranni» av den danske journalisten Flemming Rose. I boken blir omstridte tegninger av profeten Muhammed publisert.

Rundt 3000 demonstranter samlet på Universitetsplassen i Oslo, i protest mot Muhammed-tegningen som ble trykket i Dagbladet. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX
Næringsliv

Flemming Rose er tidligere redaktør i Jyllands-Posten. Torsdag, på dagen fem år etter at avisen trykket de omstridte karikaturtegningene av profeten Muhammed første gang, ble boken hans gitt ut i hjemlandet. Nå har Cappelen Damm kjøpt de norske rettighetene til boka.Cappelen Damm omtaler boka som en 500-siders essaysamling om ytringsfriheten og dens grenser, en analyse av globaliseringen og dens konsekvenser og et forsøk på å finne ut av hvordan vi kan leve sammen i en verden med umiddelbar kommunikasjon og folkevandring på tvers av kulturene.Forlaget beskriver «Tavshedens tyranni» som en reflektert meningsytring fra en av de mest sentrale aktørene i karikaturstriden.- Å få innsikt i denne konflikten er avgjørende for å forstå de siste års debatt i Europa. Og uten Flemming Roses stemme er denne diskusjonen ikke fullstendig, skriver forlagssjef for sakprosa i Cappelen Damm, Ida Berntsen, i en pressemelding.Jyllands-Postens publisering av de tolv Muhammed-tegningene utløste i januar-februar 2006 den største utenrikspolitiske krisen for Danmark siden andre verdenskrig. Danmarks utenriksminister mener at publiseringen av Roses bok kan få grupper i arabiske land til å forsøke å stelle i stand bråk. Den islamske konferanseorganisasjonen (OIC) var raskt ute med å fordømme boka. (©NTB)

Nyheter
Næringsliv