Her er selskapet som fikk 500 mill. fra Oljefondet

Det vakte oppsikt da det ble kjent at Oljefondet hadde betalt ut 500 millioner i bonus til en av sine forvaltere. Nå er det kjent hvem som fikk den halve milliarden.

Yngve Slyngstad. Foto: Scanpix

Mottakere av bonusen på 500 millioner kroner fra Oljefondet er Tan Chong Koay (59) og hans selskap Pheim Asset Management i Singapore, skriver Dagsavisen.Det vakte oppsikt i stortingskretser da det i forrige uke ble kjent at en av forvalterne som Norges Bank bruker til å håndtere Statens pensjonsfond utland, hadde fått en bonus på 500 millioner kroner. Bonusen kunne ha vært på 900 millioner kroner om avtalen ikke nylig var blitt reforhandlet.To kilder i det norske finansmarkedet som avisen har vært i kontakt med, har uavhengig av hverandre sporet rekordbonusen til Pheim Asset Management i Singapore.Verken Norges Bank eller Finansdepartementet ønsker ikke å gi noen opplysninger om hvem som har fått den rekordstore bonusutbetalingen.- Det vil jeg ikke kommentere. Aldri, sier kommunikasjonsdirektør Siv Meisingseth i Norges Bank til Dagsavisen.Tan Chong Koay klarte i fjor å få en avkastning på 3,3 milliarder norske kroner av en investering på 2,8 milliarder i aksjer og andre verdipapirer i finansmarkedet i Asia.- Forvalteren har gjort en ekstremt god jobb. Vi er fornøyde, sier Meisingseth.Men bonusavtalen fikk i forrige uke riksrevisor Jørgen Kosmo til å reagere.- Det er oppsiktsvekkende at det er inngått en slik avtale. Dette er, for å bruke et nordnorsk uttrykk, helt borti staur og vegger. Honoraret er både beløpsmessig og prosentuelt av en slik størrelse at det må anses kritikkverdig, sa han da riksrevisjonen la fram sin rapport om forvaltningen av Statens pensjonsfond utland. (©NTB)