Høyre vil ikke selge Statskog

Høyre mener det er feil å bruke skattebetalernes penger til å kjøpe skog til overpris, men partiet vil ikke føre opp Statskog SF på salgslisten som skal gjennomføres hvis partiet får regjeringsmakt.

Partileder Erna Solberg i Høyre - Foto: Scanpix
Næringsliv
Nestleder i Stortingets næringskomité, Svein Flåtten (H), sier til NTB at regjeringen må bidra med betydelige midler for at Statskog skal kjøpe Orklas skoger for 1,7 milliarder kroner.- Det er ikke noe i veien for at en ny regjering kan gjøre det motsatte, men selve statsforetaket Statskog står ikke og vil heller ikke stå på listen over statlige eiendeler som bør selges, sier Flåtten.Flåtten sier den høye prisen blokkerer muligheten for privat lønnsomt skogbruk. Blant anbudene var det flere selskap som er langt bedre skikket til å drive Borregaards gamle skogsområder enn Statsskog er, mener han. Felles for de andre anbyderne er at de setter en prisgrense ved en milliard kroner for å kunne drive lønnsomt. Staten betaler nesten det dobbelte.- Nå ser jeg riktignok at regjeringen også har lagt vekt på jakt og fiskemulighetene, men det må da være en grense også for hva slike aktiviteter skal koste, mener Flåtten.