Kinas ambassade sendte ut kritiske artikler

Kinas ambassade i Oslo sendte onsdag ut en e-post til norske medier med kritiske artikler og uttalelser etter fredspristildelingen sist fredag.

Aktivister krever at Liu Xiaobo løslates. Foto: Scanpix/AP
Næringsliv

To artikler fra avisen Global Times og et kort referat fra uttalelsene til utenriksdepartementets talsmann i Beijing tirsdag lå vedlagt e-posten.Ambassaden har hittil ligget svært lavt i terrenget etter tildelingene av fredsprisen til den kinesiske dissidenten Liu Xiaobo. Men fra myndighetene i Beijing har kritikken og sanksjonene mot Norge kommet tett i form av avlyste politiske møter og arrangementer.«Nobels fredspris for 2010 er en skam» er tittelen på den ene artikkelen fra Global Times, mens det i den andre heter at «Nobelprisen er en åpen fornærmelse mot Kinas rettsapparat».Begge artiklene retter krass kritikk mot Nobelkomiteens beslutning. Mange kinesere har nå god grunn til å stille seg spørsmålet om «Nobels fredspris er blitt degradert til å bli et politisk verktøy som tjener anti-kinesiske hensikter», skriver avisen.

Nyheter
Næringsliv