Selskapet opplyste tirsdag at veksten i Europa i 2011 ikke er som forventet, og at kapasiteten derfor med justeres ned. Først og fremst er det fabrikker i Danmark som rammes, ettersom det er her lønnskostnadene er høyest.Nakskov på Lolland, Rudkøbing på Langeland, Skagen og Viborg er blant lokalsamfunnene som rammes av nedleggelsene.- Det er en stor katastrofe. Det er meget alvorlig for både Langeland og for Svendborg, sier ordfører i Langeland, Bjarne Nielsen, etter å ha fått vite at 235 jobber forsvinner i kommunen.Konsernsjef Ditlev Engel sier det er trist å måtte si opp så mange danske ansatte.- Ikke minst fordi Vestas globalt sett står sterkere enn noensinne før. Akkurat nå øker vi vår markedsandel, noe som best kan illustreres med vår rekordstore ordreinngang i 2010, sier han.Likevel har selskapet besluttet at produksjonen i Danmark må slankes fordi den europeiske etterspørselen svikter.- I dag er det billigere for Vestas å produsere en vindmølle i Spania og frakte den til Sverige enn det er å sende den ut av Danmark, sier Engel.Det er ventet flere nedskjæringer i selskapet framover, både i Danmark og i utlandet og både i produksjonen og administrasjonen.Ved utgangen av året anslår selskapet at det vil ha om lag 21.000 ansatte, 6.000 av dem i Danmark. (©NTB)