Kongsberg Automotive får setekontrakt

Kongsberg Automotive inngår setekontrakt med global aktør. (Oppdatert)

Illustrasjonsfoto

Kongsberg Automotives (KA) forretningsområde for bilinteriør er blitt tildelt en betydelig kontrakt for setekomfortsystemer til en av verdens ledende produsenter av biler, lokalisert i Europa. De nye komfortsystemene skal produseres for det globale markedet.KAs nye design inneholder både rygg- og sidestøtte til en rekke ulike kjøretøyplattformer, og vil bli produsert på KAs fabrikker i Europa, Nord-Amerika og Asia. Estimert omsetning er 30 millioner euro og produksjonsstart er i 2012, fremgår det av meldingen fra selskapet.- Dette er en strategisk viktig kontrakt, som viser vår evne til å være en global aktør, sier Raymond Bomya, EVP for KAs forretningsområde for bilinteriør.- Dette er også et signal om evnen vår til å være en av verdens viktigste leverandører av såkalt pneumatiske setekomfortsystemer (trykkluftbaserte) og understreker vår konkurranseevne basert på global tilstedværelse og innovative produkter. sier han.- Denne kontrakten er en viktig seier for å sikre stabil vekst innen pneumatiske setesystemer og den gir oss en glimrende posisjon i forhold til fremtidige muligheter, fortsetter Bomya.PS: Vær obs på at kontrakten er på 30 millioner euro, ikke 33 mililoner euro slik det står i den norske versjonen av meldingen.Kongsberg Automotive stiger 1,7 prosent til 4,29 kroner på Oslo Børs.