Kongsberg Automotives (KA) forretningsområde for bilinteriør er blitt tildelt en betydelig kontrakt for setekomfortsystemer til en av verdens ledende produsenter av biler, lokalisert i Europa. De nye komfortsystemene skal produseres for det globale markedet.KAs nye design inneholder både rygg- og sidestøtte til en rekke ulike kjøretøyplattformer, og vil bli produsert på KAs fabrikker i Europa, Nord-Amerika og Asia. Estimert omsetning er 30 millioner euro og produksjonsstart er i 2012, fremgår det av meldingen fra selskapet.- Dette er en strategisk viktig kontrakt, som viser vår evne til å være en global aktør, sier Raymond Bomya, EVP for KAs forretningsområde for bilinteriør.- Dette er også et signal om evnen vår til å være en av verdens viktigste leverandører av såkalt pneumatiske setekomfortsystemer (trykkluftbaserte) og understreker vår konkurranseevne basert på global tilstedværelse og innovative produkter. sier han.- Denne kontrakten er en viktig seier for å sikre stabil vekst innen pneumatiske setesystemer og den gir oss en glimrende posisjon i forhold til fremtidige muligheter, fortsetter Bomya.PS: Vær obs på at kontrakten er på 30 millioner euro, ikke 33 mililoner euro slik det står i den norske versjonen av meldingen.Kongsberg Automotive stiger 1,7 prosent til 4,29 kroner på Oslo Børs.