Kutt i barnetrygden i Storbritannia

Den britiske regjeringen kommer til å vrake ordningen med barnetrygd til alle familier, sier finansminister George Osborne.

Tower 42 (venstre) og Swiss Re-bygningen i morgentåken i London - Foto: REUTERS/Kieran Doherty (BRITAIN) / SCANPIX
Næringsliv

Tiltaket er et ledd i arbeidet med å få ned det store britiske budsjettunderskuddet. Regjeringen ønsker å avslutte utbetalingene til familier med høyere inntekt, et tiltak Osborne håper skal bidra med i overkant av 9 milliarder kroner i sparte midler årlig.Innsparingen er liten sammenlignet med det rekordstore underskuddet på rundt 1.430 milliarder kroner.Systemet med universell barnetrygd ble innført i 1946 i Storbritannia. Nå skal familier der en eller begge foreldre har en inntekt på rundt 410.000 kroner eller mer miste retten til bistand.- Det er en stor avgjørelse for oss, men vi mener det er helt nødvendig og rettferdig med tanke på den økonomiske situasjonen vi står i, sa Osborne til BBC før han skulle tale til De konservatives landsmøte mandag. (©NTB)

Nyheter
Næringsliv