Protester mot pensjonsreformen koster landet mellom 200 og 400 millioner euro per dag, anslår regjeringen. Beløpet tilsvarer mellom 1,6 og 3,3 milliarder norske kroner. Enkelte eksperter er imidlertid kritiske til anslaget.- Jeg er ikke sikker på hva som er med i finansdepartementets anslag, men det virker ganske høyt sammenlignet med tidligere streiker, sier økonomen Laurence Boone i Barclay.Andre økonomer mener imidlertid at regnestykket virker fornuftig. Finansminister Christine Lagarde kom med anslaget i et intervju mandag morgen. Hun er også bekymret for at demonstrasjonene og streikene vil skremme bort turister.- Det er også en moralsk risiko. Landet står i fare for å bli mindre attraktivt når man ser bilder som dette, sier hun til radiokanalen Europe 1.TV-bilder av rasende streikevakter i sammenstøt med politiet, brennende bildekk og stengte bensinstasjoner har satt president Nicolas Sarkozy i forlegenhet. Men han er fortsatt fast bestemt på å minske budsjettunderskuddet ved å øke pensjonsalderen. Loven ble vedtatt i Senatet fredag og er ventet å bli ratifisert allerede denne uken.