Norges fagorganiserte har reagert på påstander om dårlige lønns- og arbeidsbetingelser hos det irske lavprisselskapet. Det ble vist til en kontrakt der det gikk fram at ansatte ikke får lønn under sykdom, ikke har fast arbeidstid, ikke får helgegodtgjørelse eller overtidsbetaling.Ryanair sier kontrakten som er omtalt er inngått mellom et annet selskap og en person som ikke er ansatt i Ryanair.- Ansatte i Ryanair har rett til sykepenger i tråd med selskapets sykelønnsordning, opplyser kommunikasjonsdirektør Stephen McNamara.Videre viser han til at ansatte har regulert arbeidstid, og at de får en basislønn, betaling for flytid og provisjon på solgte varer om bord.Mer enn halvparten av dem som jobber for Ryanair i er direkte ansatt i selskapet. Resten er ansatt via uavhengige leverandører, ifølge McNamara.Flere norske fagforbund har vedtatt å boikotte Ryanair på grunn av forholdene for de ansatte. (©NTB)