Samsung Electronics, som lenge har vært blant de største investeringene hos Skagen Fondene, la fredag frem et resultat på 4,46 trillioner won, opp fra 3,81 trillioner won i samme periode året før. Rekordoverskuddet var ifølge Bloomberg på linje med forventningene.Inntektene steg 12 prosent, fra 35,89 til 40,23 trillioner won.Likevel bidrar verdens største produsent av TV-er, minnebrikker og flatskjermer til å senke teknologisektoren i Asia, etter å ha guidet ned for 4. kvartal. Aksjen faller 2 prosent på Seoul-børsen.- Vi forventer økt tilbudsoverskudd og prisnedgang i minnemarkedet, og i tillegg ser vi potensielt ytterligere fall for flatskjermer. Dette, i kombinasjon med en mulig styrkelse av won, gjør at vi generelt sett forventer et vanskelig forretningsklima i 4. kvartal, sa visepresident for investor relations, Robert Yi, på en telefonkonferanse.Det går 1.130 won på én dollar, slik at 4,46 trillioner won tilsvarer 3,94 milliarder dollar - eller 23,2 milliarder kroner. Inntektene kom dermed inn på 35,6 milliarder dollar, eller rundt 210 milliarder kroner.