Sterke Kina-tall fikk børsene til å falle

Den økonomiske veksten i Kina i tredje kvartal tilsvarte 9,6 prosent, ifølge nye tall fra myndighetene. Tallene var bedre enn ventet men det hjalp lite på børsstemningen.

Foto: iStockphoto
Næringsliv

Den økonomiske veksten i Kina i tredje kvartal tilsvarte 9,6 prosent, ifølge nye tall fra myndighetene.Det er en nedgang fra andre kvartal, men veksten er likevel litt kraftigere enn hva som var ventet før tallene ble lagt fram torsdag.Analytikere hadde spådd at økningen i Kinas bruttonasjonalprodukt i tredje kvartal ville tilsvare 9,5 prosent på årsbasis.Tallene tyder på at myndighetenes tiltak for å roe ned boligmarkedet ikke har påvirket veksten i veldig stor grad.Veksttakten kan bidra til å dempe bekymring blant investorer for at Kina står foran en kraftig oppbremsing i økonomien, ifølge nyhetsbyrået AFP.Markedene i Asia reagerer likevel ned på de ferske tallene, og skuffelsen går på at veksten er svakere enn i fjor på samme tidspunkt.

Nyheter
Næringsliv