Det Singapore-registrerte tankskipet York ble kapret utenfor kysten av Kenya lørdag, opplyser en talsmann for skipets eier. Skipet har et mannskap på 17 og er lastet med flytende gass.Skipet var på vei fra den kenyanske havnebyen Mombasa til Seychellene da bevæpnede pirater bordet det.En talsmann for det Singapore-registrerte rederiet York Maritime Company, som eier skipet, opplyser søndag at rederiet ikke har fått noe livstegn verken fra skipet eller fra mannskapet etter at de sendte en nødmelding lørdag.Det tyskeide frakteskipet Beluga Fortune ble kapret søndag. Skipet var på vei til Sør-Afrika.- Vi kan bekrefte at dette var et angrep, og at skipet vårt er kapret av somaliske pirater, heter det i en uttalelse fra rederiet Beluga.Somaliske pirater i farvannene rundt Afrikas Horn har for tiden kontroll over rundt 20 skip med over 400 sjøfolk om bord, ifølge tall fra EUs marinestyrke EU Naval Force Somalia.