Tyver stakk av med kirketoalettet

Tyver rasket med seg toalett, vask, lysekrone og kors fra den nedbrente Kopervik kirke i Rogaland.

Kopervik Kirke under brannen i vår. Foto: Jan Kåre Ness / Scanpix
Næringsliv

Kirken sto i fyr og flamme 28. mai i år. Kun ruinene sto igjen. Fortsatt står ruinene der, innesperret av et 2,5 meter høyt gjerde. Rivingen av ruinene startet tirsdag, og det var da at tyveriet ble oppdaget, melder NRK.- Spesielt sørgelig er det med et kors som hører til i en lysekrone som vi ville restaurere og ha i den nye kirken, sier kirkeverge Martha Lunde Medhaug.Hun forstår ikke hvordan tyver kan klare å ha disse tingene i hjemmene sine når de vet at det tilhører kirken. Nå vil kirken ha både lysekrone, kors, vask og toalett tilbake.- Vi ønsker å få alt sammen tilbake igjen, og håper at folk vil komme til oss hvis de har noe eller hvis de kjenner til noe, sier Medhaug.Foreløpig er det ukjent hvor stort erstatningsbeløp kirken får etter forsikringsoppgjøret, og hvor mye penger kirken må søke kommunen om til bygging av ny kirke. Medhaug regner med at en ny kirke kan stå klar om fire-fem år.

Nyheter
Næringsliv