Tre av fire sjefer sier de vil ansette folk som har sittet i fengsel, viser en undersøkelse Respons har gjort for Adecco. Bare 14 prosent sier klart nei.- Norske sjefer ønsker å gi folk en ny sjanse når de har sonet sin straff og gjort opp for seg, sier konsernsjef Anders Øwre-Johnsen i bemanningsselskapet Adecco.1.300 ledere i private selskaper og offentlige etater er spurt om de kan tenke seg å gi jobb til tidligere straffedømte. 69 prosent sier ja, men de tar et forbehold om at det kommer an på fengslingsårsaken. Fire prosent sier ja uten reservasjoner.- Man må selvfølgelig vurdere hvem man ansetter og hvilken jobb vedkommende skal inn i. Ikke alle jobber egner seg for tidligere straffedømte. Men norske sjefer stenger ikke automatisk døren for folk som har sittet i fengsel, sier Øwre-Johnsen.Undersøkelsen viser at ledere i bank og finans er mest skeptiske til personer med rulleblad. 28 prosent sier klart nei til å ansette noen som har sittet i fengsel. Bygningsindustrien skiller seg ut som klart mest positiv. Hele 85 prosent av lederne sier ja til å ansette straffedømte.I fjor ble omlag 10.000 personer løslatt fra norske fengsler, de fleste hadde sittet inne i mindre enn tre måneder.