Vil trappe opp energisamarbeidet

Norge håper å øke energisamarbeidet med Tyskland. - En kabelforbindelse mellom Tyskland og Norge behøver ikke nødvendigvis ligge langt fram i tid, sier utenriksminister Jonas Gahr Støre.

Utenriksminister Jonas Gahr Støre. Foto: Kyrre Lien / Scanpix
Næringsliv

Fredag reiser han til Bonn for å delta på det andre seminaret i et norsk-tysk energisamarbeid kalt Energipartnerskapet.- Tyskland er veldig viktig for Norge energipolitisk. Norsk eksport dekker 30 prosent av Tysklands gassforbruk, og eksporten økte med over 8 prosent første halvår i år, sier Støre til NTB.Utenriksministerens tyske kollega Guido Westerwelle er vert for Bonn-møtet, der også mellom 30 og 40 representanter fra norsk og tysk energisektor deltar. Norge og Tyskland er energipolitisk og energiøkonomisk spesielt nært knyttet til hverandre, ifølge Støre.- Mulighetene ligger der- Det er veldig spennende å følge med på Tyskland og deres satsning på energi i et 50-års perspektiv. De ønsker å øke mengden fornybar kraft og få til et samarbeid med Norge om dette, sier utenriksministeren.Olje og gass utgjorde 72 prosent av norsk eksport til Tyskland i 2009, til en samlet verdi av 72 milliarder. Nå håper Støre samarbeidet trappes opp.- Jeg tror mulighetene ligger der. Dette må selvfølgelig skje i samarbeid med energiaktørene og energimyndighetene. Men vi vet at også britene er interessert i norsk fornybar kraft, så man må tenke seg om og plassere seg der det er gunstig, sier han.

Nyheter
Næringsliv