<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

IT-selskapet Inmeta fusjonerer

Inmeta ASA og Crayon Group AS er i samtaler om en fusjon av selskapene. - Dette er hånd i hanske, sier konsernsjef Jarl Øverby i Inmeta.

    Publisert 30. nov. 2010 kl. 07.48
    Oppdatert 16. des. 2013 klokken 05.30
    Lesetid: 2 minutter
    Artikkellengde er 342 ord
    Inmeta-sjef Jarl Øverby. Foto: Finansavisen

    Inmeta ASA og Crayon Group AS planlegger å fusjonere, og dermed etablere Norges ledende lisens- og konsulentselskap. Med utgangspunkt i komplementære styrker og solid økonomi vil det nye konsernet få ytterligere grunnlag for lønnsom vekst. Fusjonen er betinget av at styrene inngår endelig fusjonsplan som deretter forelegges generalforsamlingene i de to selskapene for godkjennelse.

      Navnet på det sammenslåtte selskapet foreslås til Inmeta Crayon ASANavnet på det sammenslåtte selskapet foreslås til Inmeta Crayon ASAInmetas nåværende aksjonærer vil eie 47 prosent og Crayons aksjonærer 53 prosent av Inmeta Crayon ASA, basert på en netto gjeld på 20 millioner kroner i Inmeta og en netto kontantbeholdning på 25 millioner kroner i CrayonInmetas nåværende aksjonærer vil eie 47 prosent og Crayons aksjonærer 53 prosent av Inmeta Crayon ASA, basert på en netto gjeld på 20 millioner kroner i Inmeta og en netto kontantbeholdning på 25 millioner kroner i CrayonInmeta og Crayon Group forventer en samlet omsetning i 2010 på ca 1.300 millioner kroner. -Inmeta og Crayon Group forventer en samlet omsetning i 2010 på ca 1.300 millioner kroner. -
    Her finner du hele meldingen

    - Dette er hånd i hanske, sier konsernsjef Jarl Øverby i Inmeta.- Inmeta har gjort en rekke vellykkede oppkjøp innen konsulentområdet, og vil fortsette fokuseringen på lønnsom vekst i det nye konsernet. Crayon har hatt en solid utvikling og sammen vil plattformen for fremtidig vekst bli betydelig styrket. Vi vil få en lisens og tjenesteleverandør som har solide forutsetninger for å hevde seg både nasjonalt og internasjonalt, sier Øverby.Styreleder Jens Rugseth i Crayon fremholder at fusjonen vil gi enestående muligheter.- Dette er en unik mulighet til å skape en sterk norsk IT-aktør med betydelig potensial også i et europeisk perspektiv. Vi har gjennom en årrekke konkurrert med respekt mot Inmeta, og vil med dette kunne få muligheten til å samle våre krefter for vekst innen både lisens og konsulentområdet" sier Rugseth.Begge styrene ønsker at Jarl Øverby, konsernsjef i Inmeta ASA, fortsetter i stillingen etter transaksjonen. Styreleder Jens Rugseth og administrerende direktør Rune Syversen i Crayon vil inngå i konsernledelsen i Inmeta Crayon ASA.