Legger ned pelsdyrfarmen

En pelsdyroppdretter i Hjelmeland i Rogaland legger ned driften etter å ha fått varsel om tvangsmulkt.

Aktivister demonstrerte onsdag utenfor Landbruksdepartementet der representanter fra pelsdyrnæringen var i møte med landbruks- og matministeren. Foto: Scanpix
Næringsliv

Eieren har opplyst til Mattilsynet at han allerede har avlivet halvparten av de 3.000 pelsdyrene han har.- Mattilsynet har registrert flere dyr med sår og avkortete haler på tidligere besøk på farmen, sier seksjonssjef Ole Aamodt i Mattilsynet til NRK.I forrige uke måtte tilsynet kreve avliving av sju dyr på gården da det kom på uanmeldt besøk.I august i år fikk eieren beskjed om at han kom til å få tvangsmulkt dersom han ikke ordnet opp i driften. Nå har han altså halvert besetningen og har lovt å legge ned innen kort tid.- Det kom ikke som noen stor overraskelse siden han over tid ikke har hatt en drift tilpasset våre krav, sier Aamodt. (©NTB)

Nyheter
Næringsliv