Mener svenske ukependlere diskrimineres i Norge

Permitterte svenske ukependlere i Norge må vente lenger enn nordmenn på å få utbetalt dagpenger.

Foto: Scanpix
Næringsliv

- Det er ingen grunn til at utenlandske ukependlere skal behandles annerledes enn sine norske kolleger, som bare må vente i tre uker på å få utbetalt dagpenger, sier stortingsrepresentant Vigdis Giltun (Frp).Hun ber arbeidsminister Hanne Bjurstrøm (Ap) om å sikre at de utenlandske ukependlerne behandles på samme måte som norske arbeidstakere.- De som arbeider i et annet nordisk land enn sitt eget, skal ha de samme rettighetene som landets egne innbyggere, sier Giltun.Svenske ukependlere arbeider ofte i bygg- og anleggssektoren der de ofte blir permittert om vinteren. På grunn av lang saksbehandlingstid har det tatt inntil 19 uker før ukependlerne har fått pengene sine.

Nyheter
Næringsliv