- 100 dollar fatet er usannsynlig

Commerzbank mener olje vil gå av moten blant invetorene i 2011.

Illustrasjonsfoto: Finansavisen
Næringsliv

Ifølge en fersk analyse skriver Commerzbank at de tror olje vil gå av moten blant investorene neste år, melder dn.no.Bakgrunnen er at etterspørselsveksten faller, samt at overskuddskapasiteten i Opec-landene vil legge lokk på prisoppgangen.Ifølge nettstedet tror Commerzbank at en oljepris på 80 dollar fatet vil bli det nye likevektspunktet. De mener en prisoppgang til 100 dollar fatet er usannsynlig.- Opecs overskuddskapasitet er historisk sett høy, og rettferdiggjør ikke priser mye over 90 dollar fatet, skriver banken, ifølge nettstedet. De tror oljeetterspørselen i industriland vil stagnere på grunn av tiltakene som gjøres for å få ting mer effektivt.

Nyheter
Næringsliv