Bedrageridømt slipper fengsel

Kjell G. Finstad er dømt for grov økonomisk utroskap, likevel slipper han fengsel.

Foto: Scanpix
Næringsliv

Oljegründer Kjell G. Finstad ble dømt skyldig i grov utroskap, brudd på straffeloven, verdipapirloven og regnskapsloven. Nå har han fått kraftig strafferabatt som følge av at etterforskningen har dratt ut i tid.- Dette er den verste saken jeg har sett når det gjelder omfanget av brudd på den europeiske menneskerettighetskonvensjonen. Jeg har aldri sett noen saker som har vært så gamle og har ligget fullstendig stille så lenge. Det er så grovt at det er lovbrudd fra statens side, sier Finstads advokat Bjørn Stordrange i advokatfirmaet Steenstrup Stordrange.Finstads lovbrudd relaterer seg til Finstads Norex Group som gikk dundrende konkurs i 2002. Men på grunn av at retten mente saken har tatt 2,5 år for lang tid å utrede slipper Finstad fengselsstraff.

Nyheter
Næringsliv