Europeiske flyplasser stengt av snøvær

Store snømengder førte onsdag til at flere europeiske flyplasser måtte stenge, blant dem Gatwick utenfor London.

Næringsliv

Tirsdag falt det 20 centimeter snø over Genève, og onsdag fortsatte snøen å lave ned over Sveits, som opplever sin verste novemberkulde på 45 år.- På grunn av værforholdene er den internasjonale flyplassen i Genève stengt for flytrafikk, het det i en kunngjøring i morgentimene.Den travle Gatwick-flyplassen utenfor London ble også stengt, og det samme ble flyplassen i Edinburgh i Skottland.Over 200 fly ble innstilt fra Frankfurt tirsdag, og i deler av Frankrike måtte hvert femte tog innstilles onsdag.Snøvær og sprengkulde skaper også store problemer for tog- og veitrafikken i Sveits og andre europeiske land.Det statlige franske elektrisitetsselskapet RTE advarer om kutt i forsyningen som følge av rekordhøyt forbruk.Store snømengder har også falt over Polen og Tsjekkia, der det er meldt om hundrevis av ulykker langs veiene, noen av dem med fatale følger.Også i Spania og Portugal skjelver mange av kulde, og Storbritannia opplever også uvanlig kraftig snøfall og rekordlave temperaturer.

Nyheter
Næringsliv