Fikk 250.000 nye WikiLeaks-dokumenter

Aftenposten har fått tilgang til en kvart million nye WikiLeaks-dokumenter.

Foto: AP/Scanpix
Næringsliv

De sakene som avisen så langt har publisert, er basert på rundt 2.000 dokumenter fra WikiLeaks som Aftenposten har fått tilgang til i et samarbeid med Svenska Dagbladet.Avisens nyhetsredaktør Ole Erik Almlid sier at redaksjonen har jobbet lenge for å få tilgang til dokumentene. Han sier også at det ikke knytter seg betingelser til dem, og at avisen ikke har betalt for dem.Almlid understreker at dokumentene og opplysningene i dem underlegges de samme journalistiske kriteriene som for all annen journalistisk virksomhet avisen bedriver.Han forsvarer omfanget av dekningen de siste dagene og lover at det kommer mer.- Vi mener sakene vi har omtalt i forbindelse med dokumentene de siste dagene, er av vesentlig betydning for leserne våre. Med de nye dokumentene i hus kan leserne vente seg flere avsløringer, sier Almlid. (©NTB)

Nyheter
Næringsliv