Ingen tror på fall i boligprisene

Ni av ti nordmenn tror at boligprisene vil stige eller holde seg uendret det neste året.

Skjermdump Finn.no
Næringsliv

- Denne optimismen er ganske spesiell. Samtidig som det er internasjonal uro, sitter vi her i Norge og ser en skyfri himmel, sier assisterende direktør Rolf Mæhle i Finansnæringens fellesorganisasjon (FNO).Av 1.000 spurte er det bare 3 prosent som tror at boligprisene vil falle det neste året, viser undersøkelsen som Norstat har gjort for FNO.- Det er gode grunner til å være optimist, men jeg vil advare folk mot å basere seg på økte boligpriser, særlig på kort sikt, sier Mæhle.For boligprisene svinger mer enn mange tror, og det er bare to år siden boligprisene falt betydelig i Norge. Mæhle advarer boligkjøperne mot å havne i «egenkapitalfellen», med å kjøpe bolig i et kortsiktig perspektiv med lav egenkapital, for så å måtte selge i et fallende marked slik at hele eller deler av egenkapitalen går tapt.- Dette kan gjøre veien inn igjen i boligmarkedet veldig lang og kronglete, sier Mæhle.

Nyheter
Næringsliv