Norske fiskebåtredere provosert av Island

Norske fiskebåtredere mener islendingene driver respektløs provokasjon når de setter sin egen høye makrellkvote også neste år.

Foto: Scanpix
Næringsliv

Island brøt i forrige uke ut av forhandlingene mellom kyststatene som forvalter makrellbestanden i Nordøstatlanterhavet. Torsdag gjorde den islandske fiskeriministeren det klart at Island neste år vil fiske minst like mye som årets kvote, pluss det de ikke klarte å fiske i år, totalt om lag 138.000 tonn, skriver Sunnmørspostens nettutgave.I pressemeldingen skriver den fiskeriministeren at islandske fiskerimyndigheter oppfordrer andre kyststater til å ta hensyn til den islandske kvoten når de fastsetter sine egne kvoter, for på den måten å hindre at det samlede makrellfisket overstiger anbefalingene fra det internasjonale havforskningsrådet.Dette provoserer fiskebåtrederne her hjemme kraftig.- En ren provokasjon. Dette gjør at jeg mister all respekt for Island, sier administrerende direktør Audun Maråk i Fiskebåtredernes Forbund.

Nyheter
Næringsliv