Slutt på minstelønnskrav på oljeanlegg

Forskriften som forbyr arbeidsgivere å betale utenlandske arbeidere under norsk minstelønn på petroleumsanlegg på land, er opphevet. LO frykter lønnsdumping og useriøse forhold.

Foto: Finansavisen
Næringsliv

Forskriften fra 2004 ble mandag opphevet, skriver FriFagbevegelse.no.- Dette er et stort tilbakeslag i kampen mot sosial dumping. Før forskriften i 2004 fant vi mye useriøsitet på petroleumsanleggene, med folk som var underbetalt og jobbet altfor mye, sier leder Knut Bodding i LOs forhandlingsavdeling.Sju petroleumsanlegg - blant dem Snøhvit, Mongstad og Kårstø - var omfattet av forskriften.LO, NHO og tre uavhengige representanter sitter i Tariffnemnda, som er underlagt Arbeidsdepartementet. LO var alene om å stemme for videreføring av norsk lønn for utenlandske arbeidstakere.

Nyheter
Næringsliv