Vurderte å inndra Assanges pass

Australske myndigheter har vurdert å inndra passet til WikiLeaks-grunnlegger Julian Assange, opplyser landets justisminister, Robert McClelland.

WikiLeaks grunnlegger Julian Assange. Foto: AP
Næringsliv

McClelland sier imidlertid at myndighetene har kommet fram til at det trolig vil virke mot sin hensikt.Dersom australskfødte Assange forsøker å krysse en landegrense med passet sitt på seg, skal alarmen gå, påpeker McClelland.- Derfor kan det virke mot sin hensikt å inndra det identifikasjonspapiret som ville utløse en rettshåndhevelse, sier McClelland lørdag.På spørsmål om Assange er velkommen hjem til Australia, svarer justisministeren:- Alle australske borgere har sine rettigheter som borger av Australia, men det inkluderer også konsekvensene av å bryte andre lands lover.

Nyheter
Næringsliv