Deler ut penger til 166 kommuner

Ordførerne i 166 kommuner kan glede seg over at de kan dele 730 millioner nye kroner fra staten.

Foto: Finansavisen
Næringsliv

Regjeringen varslet tidligere i uken at kommunene får 2,5 milliarder kroner i økt tilskudd til bygging av omsorgsboliger og sykehjemsplasser. 730 av disse millionene skal gå til kommuner som har bygd ut slike plasser siden den nåværende ordningen ble innført i 2008.Kommunaldepartementet har nå lagt ut en liste over tilskuddene til de enkelte kommunene. Økningen variere fra noen hundre tusen kroner til nærmere 40 millioner for den enkelte kommune.Kommunalminister Liv Signe Navarsete (Sp) sier at kommuner som allerede har bygd ut omsorgsboliger under den nåværende ordningen, ikke skal komme dårligere ut enn de som skal bygge. Pengene er en ekstra «gavepakke» som skal gå til økt velferd i kommunene.

Nyheter
Næringsliv