DnB NOR-sjefen: Nå er det lov å være optimist

Stemningen på Davos-møtet i år er en helt annen enn to år tilbake da bankene fikk skylden for finanskrisen.

Rune Bjerke. Foto: Berit Roald / SCANPIX
Næringsliv

- Det er veldig interessant å være i Davos i år og å sammenligne med de to siste årene. For to år siden var det nesten sånn at man som ansvarlig for en bank skulle ligge lavest mulig, sier Bjerke, som er på Verdens økonomiske forum sitt Davos-møte for sjette gang.- Lov å være optimist For to år siden ble bankene beskyldt for å ha forårsaket den globale finanskrisen.- I år er det lov å være optimist igjen. Det økonomiske klimaet er bedre enn på lenge. Man snakker nå om vekst på mellom 3 og 4 prosent i USA, som er høyt sammenlignet med hva man trodde for et år siden, sier banksjefen.For Bjerke er Davos et sted han møter store og viktige kunder og politikerne som fastsetter rammevilkår i mange av landene DnB NOR opererer i.Hollywood - Det er veldig viktig. Jeg har stort utbytte av det, ikke minst for å ta pulsen på utviklingen i regioner og land, sier Bjerke.Han mener kjendisfaktoren var høyere for noen år siden.- Det er bedre nå. Før var det litt mye Hollywood-faktor over møtet, sier Bjerke, som ikke har tatt med ski i bagasjen i år.- Det er smertefullt å se på været og fjellene rundt. Men i år blir det ingen fysiske utskeielser, sier DnB NOR-sjefen. (©NTB)

Nyheter
Næringsliv