Maria Amelie sendt ut av landet

Maria Amelie blir mandag sendt ut av landet. Hun ble pågrepet da hun møtte til meldepliktsavtalen mandag morgen.

Maria Amelie - Foto: Scanpix
Næringsliv

Dette skjedde uten dramatikk, og hun vil bli uttransportert med følge, opplyser leder Ingrid Wirum i Politiets utlendingsenhet (PU).Kjæresten Eivind Trædal har skaffet seg russisk visum og hadde også med seg bagasje da de to møtte opp hos PU i Oslo sentrum.Maria Amelie er forfatterpseudonymet til Madina Salamova (25), som er født i Vladikavkaz i Nord-Ossetia. Foreldrene tok datteren med seg da de flyktet til Finland i 2000, og videre til Norge i 2002. Familien fikk avslag på asylsøknaden sin samme år. Avslaget og vedtaket om utsendelse av landet ble anket inn for en domstol på nytt i 2004, men anken ble avvist.25-åringen ble pågrepet på Nansenskolen på Lillehammer, der hun hadde holdt et foredrag, onsdag 12. januar, samme dag som Utlendingsnemnda slo fast at hun ikke har noe særskilt beskyttelsesbehov.Regjeringen endret fredag regelverket for arbeidsinnvandring slik at man kan få behandlet søknaden selv om man har brutt utlendingsloven. Det er ikke klart når de nye reglene trer i kraft, men statssekretær Pål K. Lønseth (Ap) i Justisdepartementet opplyser at departementet vil trenge noen uker på å bestemme hvordan det nye regelverket skal innrettes.

Nyheter
Næringsliv