Rana-topper siktet for korrupsjon

Det er tatt ut siktelse mot rådmannen og teknisk sjef i Rana kommune i forbindelse med at det ble tatt beslag på rådhuset i en korrupsjonssak. En forretningsmann er også siktet.

Foto: Scanpix
Næringsliv

Torsdag gikk politiet til aksjon flere steder i forbindelse med at rådmann Sigmund Johnsen og teknisk sjef Bjørn Bech-Hanssen etterforskes etter et gratis ferieopphold i en bolig forretningsmannen eier i Tyrkia, skriver Rana Blad. Kommunen har betydelige forretningsforbindelser med mannen.Rådmannen og forretningsmannen er siktet for grov korrupsjon, mens den tekniske sjefen er siktet for den mildere bestemmelsen om simpel korrupsjon.- Vi har funnet det nødvendig å gå til dette skrittet for å sikre bevis i saken, sier politiadvokat Nina Lunde, som leder økoteamet i Helgeland politidistrikt. Hun vil ikke gi noen karakteristikk av hvor alvorlig de ser på saken, men sier det er en sak politiet prioriterer.Torsdag ble de tre involverte avhørt, men Lunde vil ikke si noe om hva de har forklart.- Det skal foretas vitneavhør, og vi skal gjennomgå dokumenter og beslaglagt materiell, sier hun om de neste skrittene i saken.I tillegg til feriereisen, etterforskes salget av en leilighet som rådmannen skal ha kjøpt av forretningsmannen til 300.000 kroner under takst.Det er Rana-ordfører Geir Waage (Ap) som tar seg av medienes henvendelser om saken. Han var fredag ettermiddag ikke tilgjengelig for en kommentar til siktelsen.

Nyheter
Næringsliv