Skattekrim-sjefen advarer mot lavere AS-krav

Skattekrim-sjef Jan-Egil Kristiansen advarer mot lavere kapitalkrav for aksjeselskaper.

Jan-Egil Kristiansen, leder for Skattekrim i Skatt Øst. Foto: Finansavisen.
Næringsliv

Skattekrim-sjef Jan-Egil Kristiansen advarer mot at det skal bli lettere å stifte aksjeselskaper. I forrige uke ble det foreslått å endre kravet for startkapital i aksjeselskaper fra 100.000 til 30.000 kroner.- Dette er nok ikke heldig for skattekontrollen og skatteinnkrevingen, sier Kristiansen til Finansavisen.- Vi har vært veldig urolige for den store veksten i antallet NUF-er, fordi denne selskapsformen har kombinert null ansvarskapital med manglende revisjon. Det gjør det vanskelig å være skattekreditor, sier Kristiansen.Nå frykter han at AS-ene blir likere NUF-ene.

Nyheter
Næringsliv