Svensk rederi satser på væpnede vakter

Det svenske rederiet Stena Bulk vil ansette væpnede vakter på skip som seiler utenfor Somalia for å unngå piratangrep.

Pirater utenfor kysten av Somalia - Foto: Scanpix
Næringsliv

- Vi viker ikke for kidnappere og utpressere, understreker rederiets administrerende direktør Ulf Ryder overfor næringslivsavisa Dagens Industri.Han er skuffet over at verdenssamfunnet ikke gjør mer for å stanse piratene som opererer utenfor kysten av Somalia.- Det er bare å beklage at ikke FN eller NATO tar affære. Her velger Sverige å bruke penger på Afghanistan, men de kan ikke beskytte våre skip, sier Ryder.Han opplyser at to av rederiets skip tidligere er blitt forsøkt kapret. Ved begge anledningene ble piratene jaget bort av helikoptre fra den russiske marinen. (©NTB)

Nyheter
Næringsliv