Truer med å melde seg ut av Høyre

Den profilerte Høyre-mannen Georg Apenes varsler at han melder seg ut av partiet i protest, dersom datalagringsdirektivet blir vedtatt i Stortinget med Høyres støtte.

Georg Apenes - Foto: Scanpix
Næringsliv

- Da er jeg ferdig med partiet. Dette er den viktigste og mest negative saken jeg hadde som direktør i Datatilsynet, sier Apenes til Dagens IT.Den tidligere Østfold-politikeren satt tre perioder for Høyre på Stortinget før han i 1989 ble direktør for Datatilsynet. Han gikk av i 2010 og er i dag pensjonist.Høyre diskuterer internt hvordan partiet skal håndtere den videre behandlingen av direktivet i Stortinget. Saken ligger i transport- og kommunikasjonskomiteen, der Høyres Ingjerd Schou er saksordfører.Hun har gjort det klart at Høyre ikke støtter direktivet slik det er framlagt av regjeringen.Et mindretall av Høyres stortingsrepresentanter vil at partiet skal avvise hele direktivet på prinsipielt grunnlag, med henvisning til at lagring av trafikkdata for alle borgere er en uakseptabel svekkelse av personvernet.Etter sentralstyremøtet mandag, der direktivet ble debattert, sa partileder Erna Solberg at Høyre er langt fra å ta en beslutning i datalagringssaken. Hun advarte regjeringen mot å ta Høyres støtte for gitt.Komiteen skal holde høringer over fire samfulle dager i februar, og først etter denne maratonøvelsen, vil Høyre bestemme om det er grunnlag for forhandlinger med Arbeiderpartiet.

Nyheter
Næringsliv