AUF alene med Lofoten-skepsis

Ungdommene i AUF er alene i sin motstand mot konsekvensutredning av havområdene utenfor Lofoten og Vesterålen. De andre nordnorske AP-røstene er for.

Topptursesongen i Lofoten er i gang. Mektige fjell og flotte nedkjøringer venter. Foto: Eirik Lied
Næringsliv

Slik var i alle fall bildet som avtegnet seg i det åpne høringsmøtet i Bodø fredag, der partiets miljøfraksjon ville få synspunkter fra partiet i Nord-Norge. Med små nyanseforskjeller tok både Nordland, Troms og Finnmark til orde for en konsekvensutredning - og fikk støtte av fagbevegelsen.Unntaket var AUF-representantene Dag André Andersen og Brage Sollund som var sterke og klare i sin motstand. De mener det skjer mye skyggelegging og tildekking i oljedebatten.- Ikke kall det at man ønsker oljeutvinning for kunnskapsinnhenting. Kall en spade for en spade, var AUF-budskapet.Tilhengerne sa seg glade for at partiet kjører en åpen debatt, i motsetning til regjeringspartnerne SV og Sp.- Det er frustrerende å se at statsråder på tokt i Lofoten stiller ultimatum før saken er kommet på regjeringens bord til behandling. Dette er en uryddig måte å håndtere dette på, sa fylkesrådsleder i Troms Pia Svensgaard.

Nyheter
Næringsliv