Bedret resultat for britisk krisebank

Det går bedre for kriserammede Royal Bank of Scotland (RBS). Banken, som høsten 2008 måtte reddes av den britiske staten, reduserte sitt tap til 1,125 milliarder pund eller 10,25 milliarder kroner i 2010.

Royal Bank of Scotland - Foto: AP
Næringsliv

Analytikere sier at selv om tapet var stort, kan resultatet tolkes som et nytt tegn på at den britiske banksektoren er i bedring. I forrige uke kunne storbanken Barclays melde om et overskudd på 6,1 milliarder pund eller 55,6 milliarder kroner i 2010.Resultatet som ble lagt fram torsdag, var ifølge BBC dårligere enn analytikere hadde regnet med. Men det var samtidig en betydelig forbedring fra de 3,6 milliardene pund eller 32,8 milliardene kroner banken gikk med underskudd i 2009.- Muligheten for at staten kan selge seg ned rykker nærmere og blir stadig mer forlokkende. Dette er noe både skattebetalerne og RBS vil tjene på, sier RBS-sjefen Stephen Hester ifølge London-avisen The Independent.Den britiske staten sitter fortsatt med en eierandel på 84 prosent i RBS, etter redningsaksjonen under finanskrisen i 2008. Storparten av fjorårets tap skyldtes et engangs skattetrekk til et statlig fond for beskyttelse mot tap på høyrisikopapirer.

Nyheter
Næringsliv