- Englene er med oss - børsen går til himmels

Finansavisens redaktør Trygve Hegnar skriver på lederplass om Märtha Louises engler - det nye redskapet innen finanssektoren.

Trygve Hegnar - Foto: Scanpix
Næringsliv

Følgende leder, skrevet av Finansavisens redaktør Trygve Hegnar, stod på trykk i avisen tirsdag 15. februar.Det er ingen hemmelighet at vi er skeptiske til englekontakt og samtaler med hester, men etter at prinsesse Märtha Louise og hennes partner Elisabeth Samnøy har tatt Italia med storm, har vi begynt å lure.Märtha Louise deltok nemlig på en internasjonal englekonferanse utenfor Torino i helgen, og der kunne italienere som var villig til å betale ca 3.000 kroner, lære hvordan man får kontakt med engler og hvordan man skal kommunisere med dem.Dette kan man selvfølgelig blåse av, men denne gangen fortalte prinsessen at englene også kan hjelpe folk i finansnæringen. Som eksempel, nevnte Märtha Louise, ifølge et referat i Dagbladet, at hun på et av sine kurs i Oslo på skolen Astarte Education hadde hatt en meget dårlig aksjemegler som elev, men etter å ha fullført kurset fikk aksjemegleren kontakt med engler, integrerte dem i sitt arbeid og englene fortalte ham hva han skulle investere i.Med Märtha Louises ord: «Han seilte opp som en av de beste aksjemeglerne. Engler kan brukes til alt.»De italienske tilhørerne var vilt begeistret. Hvem vil ikke bli en vinner på børsen?«Åpne opp hjertet, og si ja til englene,» sa prinsessen.Dermed fikk Märtha Louise også solgt mer av boken «Møt din skytsengel» som nå har solgt 36.000 eksemplarer i ni land. Pris i Italia: 110 kroner.(Mer under bildet)Dette er selvfølgelig bare begynnelsen. Hvis dårlige aksjemeglere kan bli enere etter et kurs på Astarte Education, så kan vel investorene hoppe over meglerleddet og selv bli enere innen aksjeplukking etter et kurs hos Märtha Louise.Etter en grundig samtale med englene vet vi om det er Seadrill eller Kjell Inge Røkkes drillselskap som blir en vinner, om Statoil fortsetter oppturen og om REC er på vei ned eller opp.Oljeprisen, som blir stadig vanskeligere å spå, har sikkert en engel også svaret på.En middels eller dårlig investor blir raskt en suksessrik investor etter en samtale eller to med en engel, og kontakten med englene får man med Märtha Louises hjelp.I dag (forrige tirsdag) skal vi lede et styremøte i Hurtigruten i Tromsø, og vi planlegger en direktelinje til Märtha Louise eller en engel direkte, for å få svaret på årets utfordringer. Etterspørsel, valutakurser, sykefravær, belegg, driftssikkerhet, budsjetter, regnskap og himmelske turer langs kysten og til Spitsbergen.Vi skal åpne hjertet så godt vi klarer, og vi skal stimulere styremedlemmene til å gjøre det samme.Vi har tidligere kritisert prinsessen for villedende markedsføring, men klarer hun, sammen med sine engler, å få en dårlig aksjemegler til å bli en av de beste, er all tvil ryddet av veien.Englene hjelper oss.Spørsmålet er imidlertid hvem vi skal saksøke hvis aksjerådene ikke holder mål?Märtha Louise? Svigermor? Ari Behn eller foreldrene Harald og Sonja?Det blir litt slik som med kompliserte spareprodukter. Kan vi ta banken og Rune Bjerke eller må vi innrømme at vi har et eget ansvar?Vi lover fulle hus på neste Astarte Education-kurs. Nå er englene med oss og Hovedindeksen går til himmels.

Nyheter
Næringsliv