- Johs Lunde-konkursen er veldig stor

- Dette er en voldsom stor konkurs, sier bostyrer Fredrik Bie etter at Lunde Gruppen AS har gått over ende. Selskapet har trolig milliardgjeld.

Foto: posuva.no
Næringsliv

I dag ble det åpnet konkurs i Lunde Gruppen AS, morselskapet i Johs Lunde-konsernet. Det skjer ni dager etter at datterselskapet Johs Lunde Marine Group AS gikk overende.- Jeg vet at Lunde Gruppen har begjært oppbud, og ikke mye mer. Nå må vi forsøke å konsolidere oss sette sammen et arbeidslag, slik at vi får kontroll på det som brenner mest. Dette er en voldsom stor konkurs, sa bostyrer Fredrik Bie til Aftenbladet.no onsdag formiddag.- Nå må vi forsøke å konsentrere oss om det som er mest faretruende for oss. Vi må få reddet både arbeidsplasser og selskapsstruktur så langt det går an, sa Bie på vei til et møte med ledelsen i Lunde Gruppen.Ved utgangen av 2009 hadde Lunde Gruppen en samlet gjeld på nærmere 1,4 milliarder kroner. Bie har ikke oversikt over hva gjelden var ved konkursåpning onsdag.- Det er et sammensurium av selskaper med 60-70 selskaper i Lundegruppen, sa bostyreren til HegnarOnline da Johs Lunde Marine Group AS gikk konkurs. Han fryktet at mange av datterselskapene også ville gå over ende, noe som også har skjedd.Flere Johs Lunde-selskaper har gått til skifteretten i løpet av den siste uken, blant andre Verktøy Gruppen AS, Rogaland Verktøy AS, Norsk Båtsenter AS, Norsk Båtsenter Service AS, Norsk Båtsenter Stavanger, Garstad båtservice og Johs Lunde Sylinderservice AS.HegnarOnline har ikke lykkes i å få en kommentar fra bostyrer Bie onsdag.

Nyheter
Næringsliv