Mener EU-direktiv kan redde vikarbyråbransjen

NHO og LO er delvis enige om at en innføring av EUs vikarbyrådirektiv vil bedre arbeidsbetingelsene i bemanningsbransjen.

Publisert 25. feb. 2011 kl. 12.16
Oppdatert 25. feb. 2011 klokken 12.16
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 114 ord
LO-leder Roar Flåthen. Foto: Scanpix

- Vi er i utgangspunktet meget skeptiske til dette direktivet. Men dersom vi får gjennomslag for våre krav, vil reguleringen av bemanningsbransjen bli bedre enn den er i dag. Det er helt nødvendig, sier LO-leder Roar Flåthen.Han mener at forholdene som er avslørt rundt bemanningsselskapet Adecco, viser at det er behov for bedre styring av vikarbyråene. Også NHO Service som organiserer bemanningsbyråene, mener vikarbyrådirektivet vil bedre forholdene.- Direktivet inneholder et viktig prinsipp om likebehandling, og vil kunne løse mange av problemstillingene rundt et akseptabelt lønnsnivå, sier fagsjef Even Hagelien i NHO Service.Etter at det ble gjennomført en høringsrunde om direktivet rett før jul, forventer han at regjeringen legger fram saken i løpet av vårsesjonen.