Mildere vær ga lavere kraftforbruk

Mildere vær fører til lavere kraftforbruk. I forrige uke falt forbruket her i landet med 6 prosent fra uken før.

Næringsliv

Dette førte til at tappingen av kraftmagasinene ble noe lavere i uke fem enn i uken før, melder Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE).Ved utgangen av uke fem var magasinfyllingen 34,7 prosent. Det er 1,8 prosentpoeng lavere enn ved utgangen av uke fire. Beholdningen av vann i magasinene er fortsatt den laveste som er registrert. Fyllingsgraden er 25,9 prosentpoeng lavere enn normalt.Også i de andre nordiske land ble kraftforbruket redusert, og det ble eksportert mer. Norge importerte i uke fem 558 millioner kilowattimer (GWh).Den gjennomsnittlige spotprisen på strøm sank med mellom 2 og 4 prosent i Norge i forrige uke.

Nyheter
Næringsliv