Varsler nulloppgjør i kommunene

Kommunenes arbeidsgiverorganisasjon KS går langt i å avblåse lønnsoppgjøret før det har begynt.

Administrerende direktør i NHO, John G. Bernander - Foto: Scanpix
Næringsliv

- Hvis frontfaget lander på 3 prosent tillegg, er vi ferdige i kommunene også. Da har vi i utgangspunktet ikke mer å tilby, sier KS-direktør Per Kristian Sundnes til Kommunal Rapport.NHO-direktør John G. Bernander sa det samme om oppgjøret i privat sektor for to uker siden.- Det er lite rom - om noe - for sentrale tillegg i årets oppgjør, sa Bernander til NTB etter et møte regjeringens kontaktutvalg for partene i arbeidslivet.Bakgrunnen for arbeidsgivernes tilsynelatende mangel på raushet er det såkalte overhenget, som ifølge KS vil ligge i nærheten av 3 prosent i kommunesektoren.- Det er altfor lettvint nærmest å avlyse årets forhandlinger. Det er uansvarlig av KS å se frontfaget som en endelig ramme for kommunesektoren. Da tar man ikke rekrutteringsutfordringen og likelønnsutfordringen i kommunene på alvor, sier Mimi Bjerkestrand, Unios forhandlingsleder i KS-området.Mandag kommer Teknisk beregningsutvalg med sin foreløpige rapport, og dagen etter møtes representantskapet i LO for å diskutere kravene foran årets mellomoppgjør.

Nyheter
Næringsliv