Vil ha EU-sanksjoner mot Libya

Frankrikes president Nicolas Sarkozy ber europeiske land innføre sanksjoner mot Libya som følge av den brutale undertrykkingen av befolkningen i landet.

Frankrikes president, Nicolas Sarkozy - Foto: Scanpix
Næringsliv

Sarkozy ber EU om å slutte seg til «snarlige og konkrete sanksjoner» og å kutte alle økonomiske og finansielle bånd med det nordafrikanske landet.Sarkozys nærmeste diplomatiske rådgiver, Jean-David Levitte, understreker at det internasjonale samfunnet ikke overveier å gripe militært inn i det voldsrammede landet.- Vi må tenke på sanksjoner på et europeisk nivå, inkludert handelsforbud og sperring av kontoer, sa Levitte på en pressekonferanse.De som er ansvarlig for massedrapene, vil bli stilt til ansvar i internasjonale domstoler, la han til.- De som begår forbrytelser, må vite at det internasjonale samfunnet vil holde dem ansvarlig, sa Sarkozys rådgiver.

Nyheter
Næringsliv