Ifølge den danske avisa Ekstra Bladet ble seilerne, en familie på fem og et mannskap på to, advart på det sterkeste av den danske sjøforsvaret (SOK) mot å seile inn i området. Familiefaren skal via satellittelefon har ringt to ganger til SOK for å få en risikovurdering. Begge gangene ble han frarådet å seile inn i området.Den danske seilbåten ble kapret 300 sjømil fra spissen av Afrikas Horn i Indiahavet. Området har i flere år vært bannlyst for den danske handelsflåten, sier visedirektør Jan Fritz Hansen i Danmarks Rederiforening.Også NATOs antipiratstyrke har siden 28. januar kommet med kraftige advarsler til lystyachter mot å seile i området. Bare en knapp måned senere, den 24. februar, valgte den danske familien å ignorere advarslene - og ble kapret.Torsdag skal det ha oppstått blodige sammenstøt da somaliske regjeringsstyrker gikk til angrep mot piratene som holder den danske familien som gisler.