Aktor: HA-leder truet til seg medtiltaltes morsarv

Den antatte Hells Angels-lederen Leif Ivar Kristiansen truet til seg det meste av morsarven fra en av sine medtiltalte, hevdet aktor i rettssaken mot Kristiansen.

Publisert 28. mars 2011 kl. 11.50
Oppdatert 28. mars 2011 klokken 11.51
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 160 ord
Hells Angels' symbol - Foto: Scanpix
Pengene var erstatning for et hasjparti på 9,9 kilo som var beslaglagt av politiet. Leif Ivar Kristiansen (51) erklærte seg ikke skyldig i drapstrusler da narkorettssaken mot ham og fire andre menn startet i Sør-Trøndelag tingrett mandag. Men han vedgikk straffskyld for overdragelse av tre kilo hasj.I 2009 beslagla politiet, etter omfattende spaning og telefonavlytting, et parti med 9,9 kilo hasj som skulle til Trondheim. Politiet mener Kristiansen var bakmann og den som hadde bestilt hasjpartiet.Han er også tiltalt for å ha truet til seg nesten en halv million kroner fra to av de andre tiltalte i saken, som erstatning for det beslaglagte hasjpartiet. Disse tre er tiltalt for å tilhøre en organisert kriminell gruppe. To menn fra Oslo er tiltalt for å ha skaffet og overlevert hasjpartiet. De erklærte seg skyldige etter tiltalen.Kristiansen er i tillegg tiltalt for å ha overlevert ett kilo hasj til to av de andre tiltalte i Hells Angels-lokalene i Trondheim på et tidligere tidspunkt.