NRK erfarer at regjeringen ikke kommer til å gå inn for konsekvensutredning om oljeboring utenfor Lofoten og Vesterålen.
Folkeaksjonen: Stolt og gladBellona: Fantastisk seierAUF: Historisk miljøseier
Folkeaksjonen for oljefritt Lofoten, Vesterålen og Senja jubler.- Nå er jeg både stolt og glad! Der oljeindustrien har hatt penger, reklamekampanjer og smøreturer, har vi hatt en masse engasjerte folk i ryggen. Det er det brede samarbeidet mellom fiskere, lokalt næringsliv, nordlendinger og støttespillere over hele landet som gjør at vi har klart å stå han av, sier Folkeaksjonens leder Gaute Wahl.Bellona-leder Frederic Hauge sier det er "en fantastisk seier".- Bellona har kjempet mot olje utenfor Lofoten helt siden vi startet opp for 25 år siden, så dette er en stor dag for oss. Vi klarte å stoppe oljebransjen utenfor Røst i Lofoten i 2001, og vi lykkes fortsatt i kampen mot de mektige oljeselskapene. Dette viser at det nytter å slåss, sier Hauge.AUF-leder Eskil Pedersen sier at et nei til konsekvensutredning utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja er en historisk miljøseier.- Dette er det rødgrønne prosjektet på sitt beste. Man klarer å forene både miljøinteresser og næringsinteresser, sier Pedersen til TV 2.Han sier at statsminister Jens Stoltenberg ved et nei til konsekvensutredning er blitt «en historisk miljøstatsminister».- Stoltenberg står opp mot oljeindustriens ønsker i et av de aller mest sårbare naturområdene vi har, sier Pedersen. (©NTB)