Unntakstilstanden innføres med umiddelbar virkning og skal vare i tre måneder.Kongen i øystaten har gitt lederen for landets forsvar beskjed om å sette i verk alle nødvendige tiltak for å beskytte landets og borgernes sikkerhet, heter det i en uttalelse.
Hjelper kongefamilienDreptUSA bekymret
Mandag ble det klart at over 1.000 soldater fra Saudi-Arabia og 500 politifolk fra De forente arabiske emirater har gått inn i Bahrain for å hjelpe kongefamilien med å legge lokk på demonstrasjonene i landet den siste måneden.Opposisjonen i Bahrain reagerer sterkt på den saudiarabiske innmarsjen, og tirsdag samlet tusenvis av aktivister seg til demonstrasjoner. De marsjerte mot Saudi-Arabias ambassade.I Sitra ble det meldt at en mann ble drept i sammenstøt med politiet. Innenriksdepartementet hevdet samtidig at et medlem av sikkerhetsstyrkene mistet livet da han ble overkjørt av demonstranter sør i landet- Vi anser ankomsten til enhver soldat eller militært kjøretøy til Bahrains territorium som en åpenbar okkupasjon av kongedømmet Bahrain og som en konspirasjon mot Bahrains ubevæpnede folk, het det i en uttalelse fra opposisjonen.Innmarsjen fra Saudi-Arabia skjedde bare to dager etter at USAs forsvarsminister Robert Gates besøkte kongedømmet. Verken han eller generalstabssjef Mike Mullen fikk noen antydning om at de to landene skulle gripe inn.USAs utenriksminister Hillary Clinton uttrykte sin bekymring for den farlige situasjonen da hun møtte emiratenes utenriksminister i Paris mandag. Hun gjorde det klart USA mener at en løsning i Bahrain må komme som følge av politiske reformer, ikke militære intervensjoner.Også Iran har reagert på Saudi-Arabias innmarsj i Bahrain, som har svart iranerne med å kalle hjem sin ambassadør fra Teheran.