Kina noterte i februar sitt største handelsunderskudd på sju år. Både import og eksport var lavere enn ventet, og førte til et underskudd på 7,3 milliarder dollar.Det var på forhånd ventet et overskudd på 4,9 milliarder dollar.Det er Kinas første handelsunderskudd siden mars i fjor og det største siden februar 2004. I januar hadde kinesisk økonomi et handelsoverskudd på 6,45 milliarder dollar.Eksporten i februar i år økte med bare 2,4 prosent sammenlignet med året før. I januar var eksportveksten 37,7 prosent.Analytikere hadde regnet med et handelsoverskudd på 4,95 milliarder dollar i februar.Myndighetene i Beijing forklarer underskuddet med den kinesiske nyttårsfeiringen, som fant sted i begynnelsen av februar. Ifølge analytikere øker ofte eksport og import kraftig i forkant av høytiden, ettersom fabrikker øker produksjonen for å møte etterspørselen.Samtidig uttaler rådgiver Li Daokui i Kinas sentralbank at man nå venter at landets inflasjon i snitt vil bli fem prosent i 2011.Yuan-appresieringen bør ikke bli brukt til å kontrollere stigende priser, sier Li ifølge Bloomberg.Li sier videre at kinesiske boligpriser trolig vil falle utover i 2011, med omsetningsvolumer som allerede har falt grunnet restriksjoner fra lokale myndigheter.Kinas myndigheter har gjort flere ulike tiltak for å bremse prisveksten i boligmarkedet. Forrige uke uttalte statsminister Wen Jiabao at lokale myndigheter må sørge for at det er rimelige boliger tilgjengelig.