Frankrike har ingen planer for våpenhjelp

Frankrike har ingen planer om å væpne de libyske opprørerne fordi det ville stride mot FN-resolusjonen om konflikten.

Publisert 31. mars 2011 kl. 13.35
Oppdatert 16. des. 2013 klokken 08.43
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 92 ord
Foto: AP/Scanpix
Det sier den franske forsvarsministeren Gerard Longuet torsdag.- Slik assistanse er ikke på agendaen fordi det ikke ville være i overensstemmelse med resolusjon 1973, sa Longuet.Resolusjon 1973 er resolusjonen som åpnet for en flyforbudssone og for militær innsats for å beskytte sivile.Flere land har antydet at de er åpne for å gi slik assistanse til opprørerne som i de siste dagene er jaget på flukt av Muammar Gaddafis styrker.NATOs generalsekretær Anders Fogh Rasmussen har derimot gjort det klart at NATO ikke vil væpne opprørerne, og at slik væpning ville stride mot FN-resolusjonen.